OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Kontaktujte nás: +420 602 277 110 (informace o zboží) +420 602 277 120 (objednávky, reklamace) |
info@kaprikulicky.cz
0 Kč

Tipy na přípravu partiklu


Konopné semínko

Tuto nástrahu není asi nutno představovat.

Kukuřice

Vždy používejte pouze dobře uvařenou kukuřici, jinak můžete kaprům ublížit! Raději ji trošku rozvařte. Pár tvrdších zrn, které můžete požít k lovu, vždy najdete.

Tygří ořech

Díky velkému odběru Vám vždy nabízíme čerstvé tygří ořechy za výbornou cenu.

První, co by Vás o tygřím ořechu mohlo zajímat je, že ve skutečnosti to není žádný ořech, ale pouze se mu tak říká.
Tygří ořech, latinsky (Cyperus Esculentus) je hlíza, která se již více než 4000 let pěstuje v Africe, v některých arabských zemích a kolem Středozemního moře. V dnešní době nalezneme tygří ořech po celém světě, v zemích s tropickým a subtropickým klimatem.

Tygří ořech

Díky velkému obsahu přírodního cukru je tygří ořech neodolatelnou pochoutkou pro kapry. Jeho obrovskou výhodou oproti Boilies je odolnost proti rakům.

Kaprikulicky.cz Vám nabízí dvě velikosti tygřího ořechu – Jumbo 12 – 22mm nebo 8 – 18mm.
Aby tygří ořechy vydržely v pořádku až 15 měsíců, měly by být skladovány při teplotě 6°C až 12°C v suchu
a ve tmě (nejlépe ve sklepě). Protože tuto pochoutku milují i hlodavci, uzavřete je do kýblu, sudu nebo jiné plastové nádoby.

Jako každý partikl, který chcete použít pro lov nebo krmení kaprů, potřebuje i tygří ořech speciální přípravu.

Aby tygří ořechy dostaly svou přirozenou vlhkost a změkly, je potřeba je namočit do vody a to do takového množství, aby všechny byly dostatečně zakryty pod její hladinou. Velikou část vody tygří ořechy nasají do sebe (zhruba 40 – 50% jejich váhy).

Namočený tygří ořech

Ořechy by měly být namočeny minimálně 36 hodin (doporučujeme 48 hodin). Po tuto dobu by měly být stále ponořené.

Vaření tygřího ořechu

Po namočení se tygří ořechy vaří – ořechy přelijeme do hrnce, přidáme trochu vody a cukru pro zlepšení chuti. Přidat můžete i feferonky, med, vanilku, skořici atd., fantazii se meze nekladou.

Doba varu je ca 45 minut.

Po uvaření necháte ořechy vychladnout. Vodu nevylévejte, neboť má vysoký obsah cukru, což urychluje kvašení.

Hotový partikl - Tygří ořech

Uvařenou směs přelijte do jakékoliv uzavíratelné nádoby a nechte 3 až 6 dní kvasit. Během této doby se tekutina promění v hustý gel s vysokým obsahem cukru, který kapři milují.

Nezapomeňte, že veškerý partikl, který použijete ke krmení, musí být uvařený!!! Jinak můžete kaprům vážně ublížit nebo je dokonce zabít!!!

 

Pole s hvězdičkou * jsou povinná.

Přidat komentář

Hlavní město České republiky

Přehled komentářů

  • Navod

    1.4.2018 8:39:03 | Peter

    Detailny navod by to bol keby autor napisal ako zistim ze tygri orech je uz uvareny. Napisat ze po 45min je neobjektivne. Teraz ktory, vacsie zrna, alobo ten mensi?

    Odpovědět

  • Návod

    15.2.2017 19:24:59 | Radek

    Tož konečně detailní návod na přípravu tygřího ořechu ...

    Díky

    Odpovědět